Κατηγορίες
Your Cart

Τί είναι η υπνική άπνοια;

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΝΙΚΗ ΑΠΝΟΙΑ;

Η υπνική άπνοια (AP-ne-ah) είναι μια χρόνια διαταραχή του αναπνευστικού συστήματος, η οποία προκαλεί μία (1) ή περισσότερες παύσεις στην αναπνοή ή πολύ ρηχή αναπνοή.

Έχει διάρκεια από λίγα δευτερόλεπτα μέχρι λίγα λεπτά. Μπορεί να δημιουργήσει τριάντα (30) ή και περισσότερα αναπνευστικά επεισόδια εντός μίας ώρας. Στη συνέχεια η κανονική αναπνοή επανέρχεται με ένα δυνατό ροχαλητό ή με έναν δυνατό ήχο.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΝΙΚΗ ΑΠΝΟΙΑ;

Η κεντρική υπνική άπνοια είναι μια πιο σπάνια μορφή υπνικής άπνοιας που δεν έχει σχέση με το κλείσιμο του κεντρικού αεραγωγού. Η συγκεκριμένη διαταραχή εμφανίζεται όταν ο εγκέφαλος δεν στέλνει τα σωστά σήματα στους αναπνευστικούς μύες. Οπότε ο οργανισμός σας δεν ''προσπαθεί'' να πάρει τη σωστή αναπνοή. Η κεντρική υπνική άπνοια εμφανίζεται για σύντομα χρονικά διαστήματα κατά τη διάρκεια του ύπνου. Η κεντρική υπνική άπνοια έχει μεγαλύτερη συχνότητα εμφάνισης σε άτομα που λαμβάνουν συγκεκριμένες φαρμακευτικές αγωγές. Είναι πιο επικίνδυνη σε σχέση με την υπνική άπνοια, γιατί δεν υπάρχουν προφανή συμπτώματα (όπως δυνατό ροχαλητό, κλπ).

Στείλτε μας στο info@cpapspot.com, τις απορίες σας πάνω στην υπνική άπνοια, για να λάβετε άμεση απάντηση σε ό,τι σας απασχολεί και να βρούμε λύση στο πρόβλημά σας.

Δείτε εδώ το σεμινάριο του κέντρου μελέτης ύπνου του Νοσοκομείου ''Ευαγγελισμός'' και μάθετε την ιστορία και την εξέλιξη στη θεραπεία της υπνικής άπνοιας:

Download European Respiratory Journal Jan.2008